Kedves Nyolcadik osztályosok!

Iskolánk humán munkaközössége szeretettel meghív Benneteket egy műveltségi délutánra, melynek időpontja:

2007. december 6. 1400 óra.

2008. a reneszánsz éve lesz, ezért vetélkedőnk témája is ez a kor. A felkészüléshez az általános iskolai tananyagon kívül a következő könyvet ajánljuk figyelmetekbe:
A reneszánsz és a humanizmus fényei
(Új Képes Történelem, Larousse-Officina Nova, 1992)

A vetélkedőn érintett területek:
Történelem
Irodalom
Zene
Rajz
Sport
Idegen nyelv

A vetélkedőre 4 fős csapatok jelentkezését várjuk, a jelentkezés határideje:
 2007. október 26.
Idegen nyelv esetén egy fordítási feladatot kell megoldanotok, melynek forrás-anyagát angol és német nyelven tölthetitek le az előző linkekről.

A mozogni vágyók, sportszeretők hozzanak magukkal sportfelszerelést!!!

Várunk Benneteket, ismerkedjetek meg iskolánkkal!

A Béri Balogh Ádám Tagintézmény Humán Munkaközössége

Iskolánk természettudományi munkaközössége ebben a tanévben is meghirdeti szokásos vetélkedőjét. Idén a vetélkedő 4 fordulós, melynek keretében 3 fordulót levelezős formában bonyolítunk le. A záró, negyedik fordulóra iskolánkban kerül sor. 1-1 forduló során matematika, fizika, biológia, kémia, földrajz és informatika tantárgyakból kell feladatokat megoldani. A feladatokat iskolánk - s remélhetően a Ti leendő - pedagógusai(tok) állították és állítják össze. A fordulók feladatait a "Természettudományi" menüpont alatt tantárgyakként olvashatjátok, illetve tölthetitek le. A megoldások során tantárgyanként kérjük a feladatok megoldását a verseny@bba.sulinet.hu címre elküldeni iskola osztály és csapatnév megjelölésével.

No és mi a nyeremény? Tavasz folyamán a negyedik, iskolai forduló után a nyertes csapatok részt vesznek a székesfehérvári Videoton CD gyárába tervezett látogatáson.

A megoldások leadási ideje:

  1. forduló:

  2. forduló:

  3. forduló: